Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Απονομή Βραβείων


ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΒΙΒΛΙΟΦΙΛΟΥΣ ΕΔΕΣΣΑΣ»

Ακόμα μια ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση προστέθηκε στο ενεργητικό των «Βιβλιόφιλων Έδεσσας» με την απονομή των Βραβείων του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Διηγήματος, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009 στην αίθουσα του «Μεγ. Αλεξάνδρου».
Όπως ανέφερε στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δημήτρης Ευαγγελίδης, η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία αφού πήραν μέρος δεκάδες συγγραφείς όχι μόνον από κάθε γωνιά του ελλαδικού χώρου (Κρήτη, Σάμο, Ρόδο, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Ήπειρο, Πάτρα, Άμφισσα, Θράκη, Μακεδονία, Βόλο, Αθήνα και Θεσσαλονίκη), αλλά υπήρξαν και συμμετοχές από Κύπρο, Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία. Η επιτυχία αυτή προσανατολίζει το ΔΣ του Συλλόγου να θεσμοθετήσει την προκήρυξη Διαγωνισμού κάθε δύο χρόνια. Τέλος, συνεχάρη εκ μέρους του ΔΣ τους άξιους φιλόλογους της πόλης μας, Βάσω Μελικίδου, Μαρία Στόϊκου και Θωμά Κουβαρά για την δύσκολη αποστολή που ανέλαβαν, ως μέλη της Κριτικής Επιτροπής του Διαγωνισμού, την οποία έφεραν εις πέρας με απόλυτη επιτυχία.
Ακολούθησε η γλαφυρή και άκρως ενδιαφέρουσα ομιλία του ομότ. Καθηγητή Γλωσσολογίας του Παν/μίου Θεσσαλονίκης κ. Χρίστου Τσολάκη με θέμα την δημιουργία του αλφαβήτου, η οποία συνεπήρε όλους τους παρευρισκομένους και δικαίως απέσπασε τα παρατεταμένα χειροκροτήματά τους.
Στην συνέχεια έγινε η ανακοίνωση των Βραβείων και Επαίνων της κατηγορίας Ενηλίκων του Διαγωνισμού και η αιτιολόγησή τους από την κα Μελικίδου και τα οποία ήσαν:
Α΄ Βραβείο στο διήγημα «Ursus Minor» του Οδυσσέα Δαγκλή από την Πάτρα
Β΄ Βραβείο στο διήγημα «Ο ήσυχος λύκος» του Σωτήρη Δημηρόπουλου από το Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης
Γ΄ Βραβείο στο διήγημα «Το χρώμα» της Κωνσταντίνας Τασσοπούλου από την Αθήνα
1ος Έπαινος στο διήγημα «Τα κλειδιά» του Γαβριήλ Συντομόρου από την Θεσσαλονίκη
2ος Έπαινος στο διήγημα «www.kaleste-pliroste-teliosate.com» του Διονύση Λεϊμονή από την Νέα Ιωνία Βόλου και
3ος Έπαινος στο διήγημα «Όνειρα υφασμάτινα» στην Στέλλα-Εντέλα Ράπη από την Αθήνα. Δόθηκαν επίσης τρεις Έπαινοι στην κατηγορία Εφηβικού διηγήματος στον Ιωάννη Σαρηγιαννίδη «Η ζωή ενός ζητιάνου», στον Κωνσταντίνο Κοτσώνη «Μέρα ενός εφήβου» και Δέσποινα Ζαχαριάδου «Προσωπογραφία».
Τα Βραβεία και τους Επαίνους παρέδωσαν ο Καθηγητής κ. Χρ. Τσολάκης, ο τ. Υπουργός κ. Γ. Πασχαλίδης, ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Ι. Σόντρας, ο Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Έδεσσας κ. Δ. Γιώγας και ο Λυκειάρχης και αντιπρόεδρος των «Βιβλιόφιλων» κ. Χρ. Σαμαντάς.
Ακολούθησε η ανάγνωση του διηγήματος που κέρδισε το Α΄ Βραβείο από την Μάττα Λαΐδου και τον Δημήτρη Κουρσουνίδη και η εκδήλωση έκλεισε με μελοποιημένη ποίηση από την «μουσική συντροφιά» του Χρ. Σαμαντά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: