Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

«Το Τηλεσκόπιο του Χρόνου»


Εκδόσεις ΑΛΔΕ Νοέμβριος 2008 (σχήμα : 14Χ21) Σελ:316

Έχετε ασχοληθεί με τον περίφημο Υπολογιστή των Αντικυθήρων; Ευκαιρία να διαβάσετε για τις ...μυθιστορηματικές του προεκτάσεις στο "Τηλεσκόπιο του Χρόνου"!
Αντιγράφω σχετική βιβλιοκριτική:
"Το ντεμπούτο της στην Ελληνική πεζογραφία κάνει η συγγραφέας Γεωργία Χιόνη με το πρώτο της μυθιστόρημα «Το Τηλεσκόπιο του Χρόνου» με υπότιτλο «Τα μυστικά σύμβολα του μηχανισμού των Αντικυθήρων».
Το μυθιστόρημα, μέρος του οποίου διαδραματίζεται στην όμορφη Χίο, πέρα από την ενδιαφέρουσα πλοκή έχει και επικαιρότητα, αφού σύγχρονοι αρχαιολόγοι και ερευνητές, ασχολούνται στις μέρες μας με τις δυνατότητες που παρείχε ο μηχανισμός για τη δημιουργία χαρτών και άλλες πολύπλοκές εφαρμογές.
ΚΩΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ των ΑΡΧΑΙΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΩΝ, ΠΟΥ ΓΙΑ ΑΙΩΝΕΣ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΟ ΒΥΘΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΣΥΡΟΥΝ ΑΡΧΑΙΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΘΕΙ ΕΝΑ ΚΥΝΗΓΗΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΩΝ.
Ένας άγνωστος άνδρας ειδοποιεί την αρχαιολόγο Ιωάννα Παππά ότι ανακάλυψε τα απομεινάρια ενός αρχαίου τηλεσκοπίου, που έχει ίδια σύμβολα με αυτά του Υπολογιστή των Αντικυθήρων. Μετά από έρευνες προκύπτει ότι όντως πολλά από τα σύμβολα στο τηλεσκόπιο είναι ίδια. Το ενδεχόμενο τα σύμβολα και η αποκρυπτογράφησή τους να οδηγούν στο χαμένο Αστρικό Χάρτη του Ίππαρχου, ανατροφοδοτεί το ενδιαφέρον των επιστημόνων για τις γνώσεις των αρχαίων γύρω από το σύμπαν. Καθώς εξελίσσεται η δράση του μυθιστορήματος ένα σχέδιο κλοπής του υπολογιστή από διεθνή κυκλώματα αρχαιοκαπηλίας, ένας γοητευτικός αστυνομικός και το ταξίδι στα βάθη των αιώνων, στη χαμένη γνώση, μετατρέπουν την υπόθεση σε ένα συναρπαστικό αστυνομικό θρίλερ.
Περιεκτικό και συναρπαστικό Αστυνομικό Μυθιστόρημα Κρατάει το ενδιαφέρον και τη φαντασία σε εγρήγορση μέσα από την πλοκή του ξεναγεί τον αναγνώστη στα βάθη των αιώνων".ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Γεωργία Χιόνη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μεγάλωσε στην Καβάλα και ζει στην Αθήνα. Τελείωσε Νομική Σχολή. Έκανε δύο μεταπτυχιακά στη Γερμανία και διδακτορικό(PhD) στην Ιταλία. Έχουν δημοσιευτεί επιστημονικές μελέτες της. Έχει δημοσιευτεί ένα διήγημά της σε συλλογικό έργο. Έχει γράψει σενάρια για κόμικς και ένα θεατρικό έργο. Επίσης σκιτσογραφεί. «Το Τηλεσκόπιο του Χρόνου» είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.
Δ.Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: