Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Κτηνωδίες UCK


Ένα βιβλίο - προσάναμμα στη φωτιά των Βαλκανίων


Η συγγραφέας του, πρώην εισαγγελέας Κάρλα Ντελ Πόντε αποκαλύπτει κτηνωδίες του UCK εις βάρος Σέρβων αμάχων, ξυπνώντας εφιάλτες σχετικούς με την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου. Άντρες του UCK, του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου, αφαίρεσαν και πούλησαν τα όργανα τουλάχιστον τριακοσίων Σέρβων αμάχων πολιτών, που ήταν κρατούμενοι σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Κόσοβο. Η αφαίρεση έγινε στην Αλβανία, όπου μεταφέρθηκαν οι δότες και αφέθηκαν μετά να πεθάνουν. Το μίνι ολοκαύτωμα υλοποιήθηκε μετά το τέλος των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών και μετά την εγκατάσταση της διεθνούς δύναμης στην (πρώην;) σερβική επαρχία το καλοκαίρι του 1999. Η σχετική έρευνα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ΔΠΔΠΓ), που εδρεύει στη Χάγη και σχηματίστηκε επί τούτου από τον ΟΗΕ, παρεμποδίστηκε από την UNMIK, τη διοίκηση του ΟΗΕ στο Κόσοβο και απέβη άκαρπη. Όσα αναφέρονται παραπάνω ενοχλούν όλη την ανθρωπότητα, που αποκηρύσσει τη βαρβαρότητα. Ταυτόχρονα, όμως, ενοχοποιούν τη διεθνή κοινότητα, διότι νομιμοποίησε εκ των υστέρων έναν πόλεμο που έφερε τον παράλογο προσδιορισμό «ανθρωπιστικός». Η ντροπή δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από κάποιο «σερβικό δάκτυλο». Οσα αποτρόπαια περιγράφηκαν, τα έγραψε η απηνής διώκτρια του Μιλόσεβιτς, η Κάρλα Ντελ Πόντε, στην αυτοβιογραφία της: «Κυνήγι: εγώ και οι εγκληματίες πολέμου» (Εικόνα).
Η ίδια δεν μασάει τα λόγια της. Εδώ και λίγους μήνες, ωστόσο, είναι πρέσβης της Ελβετίας στην Αργεντινή. Με αυτό το πρόσχημα η κυβέρνηση της χώρας της την απέτρεψε απ’ το να παρουσιάσει η ίδια το βιβλίο της στο Μιλάνο ή να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο. Όσα γράφει στο βιβλίο αρκούν -από μόνα τους- για να φέρουν την Ελβετία σε δύσκολη θέση. Η χώρα των Αλπεων ήταν ανάμεσα στις 36 που αναγνώρισαν αυτόματα το Κόσοβο ως ανεξάρτητο κράτος. Ηταν η τέταρτη χώρα, μετά τη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Βρετανία, που άνοιξε πρεσβεία στην Πρίστινα. Στην Ελβετία μένουν 170.000 Κοσοβάροι, τους οποίους η Ελβετίδα υπουργός Εξωτερικών, Μ. Κάλμι-Ρέι, δήλωσε ότι τους θεωρεί «ένα δυνατό σύνδεσμο». Η υπουργός, εξηγώντας τη «βιασύνη» της κυβέρνησής της ν’ ανοίξει πρεσβεία στο Κόσοβο, είπε πως υπάρχουν 60 διμερείς συμφωνίες που είχαν γίνει με τη Γιουγκοσλαβία και χρειάζονται αναδιαπραγμάτευση άμεσα. Με άλλα λόγια, οι δουλειές τρέχουν. Όπως έχουν κατανοήσει και οι ίδιοι οι Κοσοβάροι, τα χρήματα της διεθνούς βοήθειας πηγαίνουν στην Ελβετία.

Η... αδέκαστη Κάρλα

Εκτός από τους Σέρβους τη μισούσαν και οι μαφιόζοι. Η πρώην εισαγγελέας του ΔΠΔΠΓ, 61 ετών, μισήθηκε όσο λίγες γυναίκες στον κόσμο. Πριν απ τους Σέρβους, την Ντελ Πόντε μισούσαν ήδη οι Ιταλοί μαφιόζοι, που την αποκαλούσαν, απλά, «La Ρuttana». Η Ελβετίδα ήταν μόνιμη αιτία πονοκεφάλου για την Κόζα Νόστρα. Ως εισαγγελέας του Λουγκάνο αποκάλυψε τον «σύνδεσμο της πίτσας», το πλυντήριο που ξέπλενε στην Ελβετία χρήμα απ το ιταλικό εμπόριο ναρκωτικών. Οι μαφιόζοι τοποθέτησαν στο σπίτι στο Παλέρμο, όπου βρισκόταν, μισό τόνο εκρηκτικά. Η εισαγγελέας έφυγε έγκαιρα και σώθηκε. Σίγουρα χάρηκαν όταν η Ντελ Πόντε, το 1999, άλλαξε τομέα ευθύνης, έφυγε από γενική εισαγγελέας της Ελβετίας και διορίστηκε στο δικαστήριο της Χάγης. Η ίδια στην πρώην Γιουγκοσλαβία υπήρξε αποφασιστική σε σημείο ακαμψίας και προσηλωμένη στον εντοπισμό και την προσαγωγή σε δίκη των Σέρβων Μλάντιτς, Κάρατζιτς και Μιλόσεβιτς. Τελικά πρόλαβε και οδήγησε τον Μιλόσεβιτς στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Ν. ΚΟΥΡΙΔΑΚΗ  «E» 12/4/2008

Πηγή: http://origin.ethnos.gr/article.asp?catid=11381&subid=2&tag=8334&pubid=832444

Δεν υπάρχουν σχόλια: