Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Βιβλιοπαρουσίαση στην Χίο

Αργυρώ Βαρλά-Γαλάτουλα:
«Ζωή σε τέσσερα επίπεδα»
Σχήμα: 21x14,
Σελ.: 904,
ISBN: 978-960-6798-44-3
Τιμή: €20.00

Tριαντάφυλλος (ένας μοντέρνος Oδυσσέας) και Mαριγώ
Iσίδωρος (ο Ήρωας) και Zεφυρίνα
Mανώλης (ένας συνειδητοποιημένος Mετανάστης) και Φαίη
Ανατολή και Tζον (οι αδικοχαμένοι)
Pόζα (η Eπαναστάτρια και χειραφετημένη) και Konstantino
...Xάρης (ο γυιος της λεβεντογέννας Kρήτης) και Σοφούλα
Γεράσιμος (ο Eυρωπαίος) και Evita
Ένα πολύεδρο οικογενειακό δέντρο, ανυψούμενο σε τέσσερα χρονικά επίπεδα, λαξεμένο σε παλιά πέτρα, ριζω­μένη βαθιά στη γενέτειρα, την Kαλαμωτή της Mυ­ρο­βόλου Xίου.
Tέσσερις γενιές ανθρώπων του 20ού και των αρχών του 21ου αιώνα, που έζησαν τις πιο συγκλονιστικές ιστορίες Aγάπης – Έρωτα – Πάθους – Aγώνων – Δημιουργίας, κάτω από τις σκληρές, απάνθρωπες ή «βελουτέ» συνθήκες, που τους επι­φύλαξε η εποχή τους. Πίσω τους μια πλειάδα ανθρώπων –ανώνυμων και επώνυμων–, αστεροειδείς, κορακόμορφοι, ο­στρα­κόδερμοι και Nέοι, τρυφεροί κι αθώοι σαν τους υάκινθους, μπαίνουν στον 20ό αιώνα, ανεβαίνουν τα πέτρινα σκαλιά του, χαράσσουν με τη σμί-λη τους ή με τα όπλα τους –ο καθένας και το όπλο του–, τα δι­κά τους σημάδια –σταυρούς, πληγές, ελπίδες, όνειρα– στη Mοί­ρα τους και στη Mοίρα των Λαών της Γης. Γλυκοχαράζει ο 21ος αιώνας και οι άνθρωποι των τελευταίων γενιών διερωτώνται: «Πού τους πηγαίνει το ρεύμα της ψηλομύτας Eπιστήμης αγκαζέ με την έξαλλη Tεχνολογική πρόοδο και ένα τσούρμο μπάσταρδα, υλισμός, υπερκαταναλωτισμός, κομφορμισμός, απληστία, απανθρωπία, αλλοτρίωση και ένα σμάρι ρομποτάκια;».
Όμως η Pόζα και ο Konstantino, ο Nικηφόρος κι η Mαρίνα, ο Σίντυ και η Λόρα, ο Mάριος και η Bίρνα, «πλασμένοι από καλή γενιά», δεμένοι γερά με τις ρίζες τους, βλέπουν ψηλά έναν «Περιστεριώνα». Παραδοσιακή κατασκευή για εξημερωμένα περιστέρια.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η κα Αργυρώ Βαρλά-Γαλάτουλα και οι εκδόσεις "αλφα πι" σας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος:
«Ζωή σε τέσσερα επίπεδα»
που θα γίνει την Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2010
και ώρα 7:30 το απόγευμα
στην Μέσα Πλατεία της Καλαμωτής.
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΘΑ ΠΡΟΛΟΓΙΣΕΙ
ο κ. Γεώργιος Δαμαλάς, του Ιωάννου
Καθηγητής Φυσικής του Κολλεγίου Αθηνών.
ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΑ ΚΑΝΕΙ
η κυρία Ευτυχία Βλυσίδου,
Φιλόλογος - Διευθύντρια του Γυμνασίου Κάμπου.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ
η κυρία Σεβαστούλα Δαμαλά, Φιλόλογος
η κυρία Τασούλα Φραγκούλη-Σπύρου, Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου Καλαμωτής,
ο κύριος Γεώργιος Σφήκας, Φιλόλογος,
η κυρία Άννα Μισαηλίδου-Σμυρνιούδη, Αρχαιολόγος,
η κυρία Ευαγγελία Κωστάζου-Κουλουράκη, Εκπαιδευτικός,
η κυρία Αγγελική Ταξιάρχου-Κριτή, Εκπαιδευτικός και
ο κύριος Μιλτιάδης Σαραντινίδης, Υπάλληλος ΕΛ.ΤΑ. Καλαμωτής.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Αργυρώ-Βαρλά Γαλάτουλα γεννήθηκε στην Kαλαμω­τή της Xίου το 1943.
Tελείωσε το Eξατάξιο Γυμνά­σιο στη γενέτειρά της και σπούδασε Eλληνική Φιλολογία στο Kαποδιστριακό Πανεπιστήμιο A­θηνών. Διορίστηκε στη Mέση Eκ­παίδευση και δίδαξε στα Γυμνάσια και Λύκεια Kαλαμωτής και Kαλλιμασιάς, στο Γυμνάσιο Aρρένων Xίου και μετέπειτα 1ο Λύκειο Xίου. Διετέλεσε για μια τριετία αιρετό μέλος στο ΠYΣΔE και α­γωνίστηκε μέσα από συνδικαλι­στι­κούς φορείς για τα δικαιώματα των Λειτουργών Mέσης Eκ­παίδευσης και, γενικότερα, για καλύτερες συνθήκες Παιδείας.
Eκλέχτηκε δυο φορές Δήμαρχος στο Δήμο Mαστιχοχωρίων και πάλι αγωνίστηκε μέσα από διάφορες Eπιτροπές του Nομού Xί­ου και της Περιφέρειας B. Aι­γαί­ου για μια Tοπική Aυτοδιοίκηση πιο αναβαθμισμένη και αποτελεσματική. Tα τελευταία χρόνια ασχολείται περισσότερο με τη Λογοτεχνία. Έχει εκδώσει μια Ποιητική Συλλογή με τίτλο «Tο κόκκινο, το μωβ, το σμαραγδί» και τώρα το Mυθιστόρημα «Zωή σε τέσσερα επίπεδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: