Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Έκθεση εικονογράφησης παιδικού βιβλίου


Έκθεση εικονογράφησης παιδικού βιβλίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΔΡΑΣ
"Κόκκινη κλωστή". Παραμύθια για κόσμους παράξενους όπου το όνειρο σμίγει με την πραγματικότητα

Τα παραμύθια για μικρούς και μεγάλους έπαιζαν και παίζουν σημαντικό ρόλο στην ζωή μας. Πόσο μάλλον όταν αυτά γίνονται εικονογραφήσεις βιβλίων ή ακόμα και έργα τέχνης. Τρεις καταξιωμένοι καλλιτέχνες, ο Νικόλας Ανδρικόπουλος, η Φωτεινή Στεφανίδη και η Σοφία Φόρτωμα, παρουσιάζουν δημιουργίες από το σύνολο του έργου τους.

Λίγες μέρες μετά την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου η έκθεση σηματοδοτεί την επιστροφή στον φαντασμαγορικό κόσμο των παιδιών, εξωραΐζοντας τα ανθρώπινα πάθη των ενηλίκων. Εβδομήντα έργα μικρών και μεγάλων διαστάσεων καθώς και εικονογραφημένα βιβλία από την βιβλιογραφία των τριών καλλιτεχνών θα γεμίσουν την μεγάλη αίθουσα του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ύδρας σε μία έκθεση που παντρεύει την φαντασία με το όνειρο.

Η «κόκκινη κλωστή» δένει αρμονικά τα χαριτωμένα καθημερινά περιστατικά παιχνιδιού ενώνοντας μάγισσες, ποντίκια που έχουν κάνει κουμπαριά με γάτα, ιπτάμενα άλογα, ρομαντικές καταδύσεις γάτου σε ένα πρωτότυπο σύνολο υψηλής αισθητικής ποιότητας.

Τη βραδιά των εγκαινίων, η Νική Κάπαρη στον λόγο και ο Γιάννης Ψειμμάδας στη μουσική θα αφηγηθούν παραμύθια για μικρούς και μεγάλους.

ΙΝFO
ΙΑΜΥ, Ύδρα 180 40
Τηλ. 22980 52355/54142
http://www.iamy.gr/

Διάρκεια έκθεσης : 7 Απριλίου – 31 Μαΐου 2012


Ώρες λειτουργίας : 9.00 – 16.00 καθημερινά
 
http://www.iamy.gr/portal/page/portal/iamy/ektheseis
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: