Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

2η ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ-ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Έδεσσα, 12 Σεπτεμβρίου 2012

Ο σύλλογος «ΒΙΒΛΙΟΦΙΛΟΙ ΕΔΕΣΣΑΣ» σε συνεργασία με την Δνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και υπό την αιγίδα του Δημάρχου Έδεσσας κ. Δ. Γιάννου προκηρύσσει διαγωνισμό μεταξύ των μαθητών των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Έδεσσας με θέμα: «Μνήμες-Αφηγήσεις για την Έδεσσα και την περιοχή της στις αρχές του 20ου αιώνα»

Οι εργασίες των μαθητών θα αναφέρονται είτε σε προφορικό πρωτογενές υλικό (αφηγήσεις γηραιοτέρων συγγενών ή συντοπιτών για ήθη και έθιμα εκείνης της εποχής, την καθημερινότητα, τις επαγγελματικές ενασχολήσεις, την οικογενειακή ζωή κλπ) που θα καταγραφεί σε ηλεκτρονική μορφή σε Microsoft Word (γραμματοσειρά Arial ή Times New Roman και μέγεθος 12΄΄) είτε σε γραπτό υλικό (π.χ. παλιά γράμματα από το εσωτερικό ή εξωτερικό, σχολικό υλικό π.χ. μαθητικό τετράδιο κλπ) με σύντομες πληροφορίες της ανεύρεσής του.

Το υλικό θα συγκεντρωθεί από τους φιλολόγους κάθε τάξεως και θα παραδοθεί στην επιτροπή αξιολόγησης των εργασιών.

Η επιτροπή αξιολόγησης των εργασιών του εν λόγω διαγωνισμού, η οποία θα δημοσιοποιηθεί σε νεώτερη ανακοίνωση, εκτός από τα 3 Βραβεία και 3 Επαίνους, θα μπορεί να προτείνει και αξιόλογες εργασίες των υπολοίπων διαγωνιζόμενων ώστε να τιμηθούν με ειδική διάκριση. Το υλικό θα αποτελέσει περιεχόμενο μιας ειδικής έκδοσης.

Ως καταληκτική ημερομηνία αποστολής των κειμένων ορίζεται η 10η Οκτωβρίου 2012.

Από το Δ.Σ.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: