Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Εκδηλώσεις "Εξιστορείν": Μακεδονία



Εκδηλώσεις "Εξιστορείν": 
Μακεδονία 

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 η επιτυχημένη εκδήλωση που οργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος Κοπανού Ναούσης «Η ΜΙΕΖΑ» στα πλαίσια της πρωτοβουλίας που ανέλαβε για την ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής, με στόχο την διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης του τόπου μας με μία σειρά ομιλιών με τον γενικό τίτλο «ΕΞΙΣΤΟΡΩ…..» και στην οποία είχαμε αναφερθεί εδώ: 


Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου:
"...Στις μέρες μας παρατηρείται μια διαδικασία αποδόμησης πολλών θεμελιωδών αξιών της ελληνικής κοινωνίας. Γι’ αυτό και ο πολιτιστικός σύλλογος «Η ΜΙΕΖΑ» ξεκινάει μια προσπάθεια προσέγγισης της πολιτιστικής κληρονομιάς των Μικρασιατών, Θρακών, γηγενών Μακεδόνων και Ποντίων μέσα από την ιστορία, τον χορό, το τραγούδι και την γευσιγνωσία. Εξειδικευμένοι ομιλητές, μέλη αντίστοιχων πολιτιστικών συλλόγων και εδέσματα της κάθε περιοχής θα μας φέρουν σε επαφή με τις αξίες και την κουλτούρα επιμέρους παραδόσεων, οι οποίες συναποτελούν την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά...".

Η εκδήλωση έγινε στην μεγάλη αίθουσα του Γυμνασίου Κοπανού με ομιλητή τον κ. Ευαγγελίδη Δημήτριο, τ. Γ. Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, στον οποίον απενεμήθη τιμητική πλακέτα συμμετοχής.








Δεν υπάρχουν σχόλια: