Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Βιβλιοπαρουσίαση


Ο Τάκης Θεοδωρόπουλος 
στην Έδεσσα

Ο γνωστός αρθρογράφος της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και συγγραφέας Τάκης Θεοδωρόπουλος, αλλά και ένας από τους σημαντικούς σύγχρονους Έλληνες διανοητές, θα βρεθεί στην Έδεσσα, καλεσμένος από τον πολιτιστικό Σύλλογο «Βιβλιόφιλοι Έδεσσας» το Σάββατο 14 Μαΐου 2016.
Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 μμ στην αίθουσα του παλιού Παρθεναγωγείου στο Βαρόσι θα γίνει παρουσίαση του πρόσφατου βιβλίου του «Βερονάλ», ένα μείγμα ιστορίας και μυθοπλασίας, μια μυθιστορηματική βιογραφία του αδικοχαμένου Ιωάννη Συκουτρή, του «σημαντικότερου ίσως μελετητή της αρχαιότητας που γέννησε ο ελληνικός εικοστός αιώνας», όπως τον αξιολογεί ο συγγραφέας.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Ι. Συκουτρής αυτοκτόνησε στην Κόρινθο στις 21 Σεπτεμβρίου του 1937.  Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι πέθανε από συγκοπή, αλλά αργότερα έγινε γνωστό ότι είχε λάβει  ισχυρή δόση υπνωτικού (βερονάλ).

Στο βιογραφικό του Τάκη Θεοδωρόπουλου θα αναφερθεί ο Δημήτρης Προβάδος, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου, ενώ το βιβλίο θα παρουσιάσει ο Δημήτρης Ευαγγελίδης, Πρόεδρος των «Βιβλιόφιλων Έδεσσας».

Θα ακολουθήσει συζήτηση. 





Δεν υπάρχουν σχόλια: