Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Τιμητική εκδήλωση


Τιμητική εκδήλωση 
για τον Ιωάννη Παπαλαζάρου

Μια πολύ ζεστή και συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 στην αίθουσα του παλιού Παρθεναγωγείου στην Έδεσσα. Τιμήθηκε ο ακούραστος ερευνητής της Τοπικής Ιστορίας Ιωάννης Παπαλαζάρου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Βιβλιόφιλοι Έδεσσας" για την πολύχρονη προσφορά του.

Χαιρέτισαν και επαίνεσαν  το ΔΣ του Συλλόγου για αυτήν την πρωτοβουλία ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημ. Γιάννου και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρ. Μακεδονίας Πέτρος Ζέρζης.


Την εκδήλωση προλόγισε ο Χρ. Μπιμπίτσος, Γραμματέας του ΔΣ του Συλλόγου αναφερθείς στο έργο του τιμώμενου προσώπου και στην συνέχεια ο Αντιπρόεδρος της «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων» (ΠΟΠΣΜ) και Πρόεδρος των «Βιβλιόφιλων Έδεσσας» Δημ. Ευαγγελίδης αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της Τοπικής Ιστορίας σε σχέση με την Γενική Ιστορία, γεγονός που προσδίδει ιδιαίτερη αξία στο έργο του Ι. Παπαλαζάρου και στα βιβλία του. 
Ακολούθησε η ομιλία του Κωνστ. Κάμτση, Προέδρου της Ιστορικής-Λαογραφικής Εταιρείας Γιαννιτσών «ΦΙΛΙΠΠΟΣ» με αναφορές στην σημαντική προσφορά του τιμωμένου στην Εταιρεία, για να κλείσει τον κύκλο των ομιλητών ο ίδιος ο συγγραφέας και ερευνητής.


Ακολούθησε η απονομή αναμνηστικής πλακέτας στον Ι. Παπαλαζάρου από τον Πρόεδρο του Συλλόγου.


Έλαβαν τον λόγο αμέσως μετά ο Δικηγόρος και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Άρης Παπαγιάννης, καθώς και ο Φιλόλογος-Ιστορικός Κωνστ. Σταλίδης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο έργο του τιμωμένου, αλλά και στην πρωτοβουλία του Συλλόγου, ευχόμενοι να συνεχιστεί.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτ. Συμβουλίου Έδεσσας Φίλιπ. Γκιούρος, ο Δντης της Αστυνομικής Δνσης Πέλλας Ιωάν. Βακουφτσής, Δημοτ. Σύμβουλοι, αλλά και πλήθος φίλων και συνεργατών του πολύ αγαπητού Γιάννη Παπαλαζάρου.


Ιδιαίτερη σημασία είχε και η συμμετοχή Προέδρων και εκπροσώπων Πολιτιστικών Συλλόγων της ευρύτερης περιοχής:
  - Ιστορική-Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών «ΦΙΛΙΠΠΟΣ»
  - Εκπολιτιστικός Σύλλογος Γιαννιτσών «ΠΕΛΛΑ»
   - Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Πέλλας «Η ΜΠΙΓΑ»
  - Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων Έδεσσας
  - Σύλλογος «Οι Μελωδοί της Έδεσσας»
  - Φιλ. Σύλ. Έδεσσας «Μ. Αλέξανδρος»
  - «Εδεσσαϊκό Θέατρο»
  - «Σύλλογος Φίλων Παραδοσιακής Μουσικής και Χορού»
  - Σύλλογος Ανατολικοθρακιωτών Ν. Πέλλας
  - Σύλλογος Ηπειρωτών Έδεσσας «Απειρωτάν»






Δεν υπάρχουν σχόλια: