Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Με αφορμή την επέτειο της ποντιακής γενοκτονίας


Μια εκδήλωση που θα μείνει αξέχαστη

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι 28 Μαΐου 2017 στην αίθουσα του παλιού Παρθεναγωγείου η παρουσίαση του βιβλίου που επιμελήθηκαν η Ροζαλία Γαβριηλίδου και ο Θεοφάνης Μαλκίδης στηριγμένο στις προσωπικές σημειώσεις του αείμνηστου Παύλου Τσαουσίδη, από τις σημαντικές μορφές της αντίστασης των Ελλήνων του Πόντου στην τουρκική θηριωδία. Ο τίτλος του βιβλίου: "Η βιογραφία του οπλαρχηγού του Πόντου Παύλου Τσαουσίδη".
Η εκδήλωση είχε τα πάντα! Ποίηση, Μουσική, Ομιλίες, Χορό.



Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος της Έδεσσας κ. Δημ. Γιάννου, ο πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Τσουφλίδης από την Κρύα Βρύση, η κα Δέσποινα Στεφανίδου, μέλη των ΔΣ Συλλόγων της Έδεσσας, Σκύδρας και άλλων περιοχών, απόγονοι του Π. Τσαουσίδη και πλήθος κόσμου που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα. 


Την εκδήλωση συντόνισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Ευαγγελίδης, ο οποίος επισήμανε ότι "...με την σημερινή εκδήλωση που γίνεται με αφορμή την θλιβερή επέτειο της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού, πιστεύω κλείνει με τον καλύτερο τρόπο η φετινή ιδιαίτερα πλούσια περίοδος δραστηριοτήτων του Συλλόγου Φθινόπωρο-Χειμώνας-Άνοιξη 2016/2017..."




Δεν υπάρχουν σχόλια: